Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bristol

29 mei 2019 @ 08:00 - 2 juni 2019 @ 17:00

We bezoeken deze belangrijke Labourstad in Zuidwest-Engeland … twee maanden na de officiële ingang van de Brexit!

Het vaak eigenzinnige, alternatieve Bristol, dat is een historische havenstad, een universiteitsstad en de Europese Groene hoofdstad in 2015. Vooral de overname door de stad van de energievoorziening en de omschakeling naar hernieuwbare energie aan lage tarieven springt hierbij in het oog. En om de kleine, lokale handelszaken een duwtje in de rug te geven werd de Bristol Pound, een alternatieve munt, ingevoerd.

Bristol is ook de geboortegrond van Aardman Animations (Wallace & Gromit, Shaun the Sheep) en streetartartiesten als Banksy. En vooral van We Own It! (een burgerbeweging die actief campagne voert voor sterke publieke diensten) en talrijke transitiebewegingen.

Tevens staat er een uitstap richting Frome op het programma. Daar zullen we kennismaken met de burgerbeweging die dit merkwaardig goed bewaarde middeleeuwse plattelandsstadje sinds 2011 bestuurt volgens het recept van de ‘Flatpack Democracy’. Tientallen gemeenten over het Kanaal zijn sindsdien gevolgd. Een stille revolutie?

Bekijk maar de andere thema’s die dit jaar aan bod komen en een bezoek aan Engeland is ook aangewezen als we het hebben over (trans)migratie.

We werken ook aan een voorbereidende activiteit in … Brussel.

Opgelet, we toppen onverbiddelijk af op 30 inschrijvingen!

Gegevens

Begin:
29 mei 2019 @ 08:00
Einde:
2 juni 2019 @ 17:00
Evenement Categorie:

Geef een antwoord