Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Charleroi: een stad met verhalen

7 december 2019

zaterdag 7 december

Het is de op één na – na Louvain-la-Neuve – jongste stad van België – en een plek die voor veel Vlamingen symbool staat voor “alles wat mis” gaat bezuiden de taalgrens: Charleroi! De stad scoort ondermaats op zowat alle socio-economische parameters die ertoe doen. Het lijkt wel alsof Charleroi de ineenstorting van de kolen- en staalindustrie nog niet te boven is gekomen.

Auteur en fotograaf Johan de Vos bewees in zijn recente werk – “Charleroi – het is altijd iets” (EPO, 2019) – dat je ook op een andere manier naar Charleroi en naar de Carolo’s kunt kijken. Op 7 of 14 december 2019 organiseert de Louis-Paul Boonkring een daguitstap naar Charleroi, met Johan de Vos als vaardige gids.

Vanaf de Rive Gauche aan de oevers van de Samber – een omvangrijk stadsvernieuwingsproject waar nogal wat EU-middelen naartoe gingen – wandelen we naar de ville haute. We praten er vooral met een aantal (échte en ingeweken) overtuigde Carolo’s, die hún verhaal over de uitdagingen van deze boeiende stad uit de doeken doen. Hun verhaal van weerbarstig optimisme kan ook voor Brussel inspirerend werken.

Op onze lijst van inspirerende gesprekspartners in Charleroi staan, naast Johan de Vos, ook  burgemeester Paul Magnette (o.v), gemeenteraadslid en federaal parlementslid Sophie Merckx en we bezoeken de groepspraktijk “Médicine pour le peuple”, en organiseren ontmoetingen met lokale bewoners en actieve Carolo’s.

Deze activiteit is een samenwerkingsverband tussen Pac-Etterbeek en de Louis-Paul Boonkring

Gegevens

Datum:
7 december 2019
Evenement Categorie:

Geef een antwoord