Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

JACOB KATS

mei 3 @ 20:00 - 22:00

Gratis

 KATS!  EEN LEZING DOOR JOHAN WAMBACQ

DINSDAG 3 MEI  2022 om 20u

Enkele maanden geleden verscheen een bijzonder boek: ‘Kats! Of hoe in de vroege negentiende eeuw een Brusselse theatermaker aan de wieg van het socialisme stond’.

Jacob Kats was een Brusselse wever-journalist-theatermaker en een gevreesd activist die ten onrechte tussen de plooien van de geschiedenis verdween.

Johan Wambacq zet dit grote tekort recht met een levendig verhaal over de man die niet alleen de eerste arbeidersvereniging oprichtte, maar ook aan de basis lag van het eerste Vlaams volkstoneel in Brussel.

“Het is een schande dat ik tot nu niet wist van Jacob Kats. Was ik gelovig, ik maakte hem tot patroonheilige van mijn ambacht. Een standbeeld op de Brusselse Papenvest misschien? In elk geval een naam om nooit meer te vergeten: Jacob Kats.” Josse De Pauw

Kom op dinsdag 3 mei om 20u naar de Bibliotheek van Etterbeek, Oudergemlaan 191 waar Johan Wambacq u alles vertelt over deze fascinerende figuur. Een unieke kans om kennis te maken met een Brussels verleden dat tot nu toe te weinig gekend is.

Info over het boek: Kats!

Een organisatie van de Louis Paul Boonkring.

Inschrijven: lpboonkring@hotmail.com

Informatie: 0499 147446kats

Gegevens

Datum:
mei 3
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Louis Paul Boon Kring
E-mail:
lpboonkring@hotmail.com

Locatie

Bibliotheek Etterbeek
Oudergemselaan 191
Etterbeek, 1040
+ Google Maps