Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jong over oud over jong

29 maart 2019

Iets meer dan een jaar lang gingen vrijwilligers van de Boonkring in dialoog met jongere en oudere Brusselaars: leerlingen van Brusselse scholen, ouderen uit buurthuizen en ouderenplatforms. In groepsgesprekken en in individuele babbels peilden we naar inzichten over het samenleven van verschillende generaties in een snel veranderende stad en een onzekere wereld. Hoe zien oudere mensen al die jonge ketten en hoe ervaren ze de omgang met die jongere generatie? Hoe kijken jongere gasten en meiden naar de leden van de oude garde en hoe en waar vinden ze elkaar?

Al die meningen en opinies bundelen we in een wat eigenaardige publicatie: een ‘tijdloze’ scheurkalender, waarin we de neerslag van al onze gesprekken op onverwachte wijze combineren met historische feiten en feitjes, met interessante weetjes over ouderen en jongeren, met – verplichte kost in een scheurkalender – grapjes en anekdotes. Deze scheurkalender is écht bijzonder: je kunt hem, als je dat wilt, jarenlang gebruiken, er komen geen heiligendagen of religieuze feesten in voor, hij is Brussels-tweetalig en hij begint, geheel onverwacht, op 1 mei. Tja…

In ieder geval is deze scheurkalender een publicatie die anders is dan andere en verhalen van échte jongeren en échte ouderen combineert met feitenmateriaal dat nieuwe inzichten verschaft.

We willen ook alle jongeren en ouderen die deelnamen aan dit project “Jong over oud over jong” bijzonder bedanken voor hun medewerking: dat doen we aan de hand van een slotfeest, waarop o.a. de ‘tijdloze’ scheurkalender wordt voorgesteld. Feest mee met ons op Vrijdag 29 maart 2019 in het centrum van Brussel aan het Zaterdagplein.

Intekenen voor een exemplaar van de ‘tijdloze’ scheurkalender kan via e-mail –  lpboonkring@hotmail.com

 

POPULISME IS WEER POPULAIR

Populisme is een begrip van alle tijden maar de wijze waarop het steeds meer en steeds sneller  plaats verovert en de wijze waarop het de democratie ingrijpend kan veranderen, is van meer recente datum.

Voldoende om er een volledige cyclus aan te wijden.

Gegevens

Datum:
29 maart 2019
Evenement Categorie:

Geef een antwoord