Laden Evenementen

« Alle Evenementen

LANG LEVE DE ESSENTIELE ECONOMIE! Een alternatieve visie in praktijk.

juni 11 @ 13:00 - 18:00

Vaststelling: de vaak onderbetaalde werknemers van sectoren zoals zorg, voeding, onderwijs en transport werden van bij het begin van de coronacrisis uitgeroepen tot ‘essentiële werkers’. Er werd zelfs voor hen geapplaudisseerd. Even.

 

Het ergste van de crisis is voorbij. Hoe cynisch zou het zijn om zonder boe of ba terug te keren naar het ‘oude normaal’ met zijn welgekende neoliberale TINA’s zoals onbeperkte groei, schaalvergroting, winstmaximalisering en privatisering?

 

Sarah De Boeck pleit voor een alternatieve manier om over stedelijke economie na te denken. Daarin speelt de ‘essentiële economie’ een belangrijkere rol. Net zoals wonen, cultuur, publieke ruimte of kantoorwerk, heeft de essentiële economie plaats nodig in de stad. Een lokaal verankerde, welzijnsgerichte economie die draait rond basisvoorzieningen en die ook werk verschaft aan kortgeschoolden biedt volgens haar de beste garantie om sociale ongelijkheid en ecologische roofbouw aan te pakken.

 

Sarah is sinds kort directeur Territoriale Kennis bij ‘perspective.Brussels’, het planningsbureau van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

Ze neemt ons mee op sleeptouw langs enkele inspirerende projecten in de Anderlechtse kanaalzone. Een mooie aanvulling bij de wandeling door Tour & Taxis en de Noordwijk in juni 2021 rond de ‘donut-economie’.

Gegevens

Datum:
juni 11
Tijd:
13:00 - 18:00
Evenement Categorie: