Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ONZE ZINNEN OP KUNSTEN EN JONGEREN

28 november 2020 @ 16:30 - 20:30

In mei 2020 zou de Louis Paul Boonkring in groep naar een voorstelling van het Kunstenfesivaldesarts gaan en een ontmoeting organiseren met het nieuwe trio dat dit festival vandaag leidt. De corona-geschiedenis is gekend. Solidariteit en steun aan tijdelijke medewerkers en artiesten waar het festival een vuist voor maakte, deden ertoe! En zie, het Kunstenfestivaldesarts staat er terug in het najaar. In het kader van het luik News From Home kijken we uit naar de performance van Sarah Vanhee die met haar in 2013 gecreëerde en indringende Lecture For Every One nu aan de slag ging met de nieuwe generatie, een groep Brusselse adolescenten. De kunstenares en de jongeren roepen in de voorstelling “guerilla-momenten” op. Momenten waarbij politieke reflecties en sociale uitwisselingen samenkomen, op plekken die de jongeren zelf kozen. In deze nieuwe tekst hebben de jongeren het over hun bekommernissen omtrent ons collectieve leven, de toestand van onze maatschappij om zo tot een nieuwe ethiek van het samenleven te komen.

Dat de missie van het festival erin bestaat de artistieke creatie te steunen is geweten. Dat het team en de artiesten zich nu recent vooral op de verankering en solidariteit in de stad richten, is misschien iets minder gekend. We bevragen Sophie Alexandre van de directie samen met Lotte Stoops (Groen) en Christian Halkin (Association des Techniciens Professionnels ) hoe dit alles zich vertaald heeft tijdens de coronacrisis. Na de voorstelling ontmoeten we Dries Douibi (artistiek directeur kfda), Sarah Vanhee en een paar jongeren.

16.30u: gesprek over coronamaatregelen en future in cultuursector met Sophie Alexandre (co-directrice kfda en eerder  Réseaudesarts-BKO), Lotte Stoops (Brussels Parlementslid voor Groen), Christian Halkin (ATPS). Rik Van Molkot modereert

18.00u: voorstelling Lecture For Every One-20 in Bronks op de Varkensmarkt, 1000 Brussel – inschrijving verplicht

19.15u: achterklap met Dries Douibi, Sarah Vanhee en de jongeren

Gegevens

Datum:
28 november 2020
Tijd:
16:30 - 20:30
Evenement Categorie:

Locatie

Bronks
Varkensmarkt 15-17
Brussel, Brussel 1000 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie