Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PRÉLUDE EN BLIJDE ZINNEKE SORTIE

15 oktober 2020 @ 20:00 - 22:30

Zinneke is 20 jaar ! De Zinneke Parade ontstond in het kader van Brussels 2000, European City of Culture. Het was de uitdrukking van de wens om een groot volksfeest in de stad te organiseren dat bruggen zou slaan tussen de 18 gemeenten en het stadscentrum en alle sociaal-culturele verenigingen zou mobiliseren…Inmiddels maakt Zinneke de stad om de twee jaar feestelijk en kleurrijk onveilig. In mei laatstleden ging de Parade onder het motto “Wolven – Aux Loups” om de gekende reden niet door. Toch broedt Zinneke op een alternatief om de verjaardag te vieren en op 23 oktober een Blijde Sortie in de stad te organiseren.

Een van de vele Zinnodes die de Parade uitmaken, was bijzonder verdrietig en bleef voet bij stuk houden om toch naar buiten te komen met al dat creatieve, voorbereidend werk : voor het eerst in Zinnekes geschiedenis paradeert nu een Zinnode op 26 september in een buurt van Brussel waar het nooit eerder gebeurde, m.n. in de eigen zone en gemeente van Sint Agatha Berchem naar Jette.

Wie zijn deze paraderende Zinnekes allemaal? Met welke partners gaan ze te werk? Wat is een “Zinnode” en hoe verhoudt die zich ten opzichte van de coördinatie waar sinds het vertrek van de inspirerende Myriam Stoffen gewerkt wordt aan een nieuwe vorm van gedeeld bestuur? De Louis Paul Boonkring gaat in gesprek met de super enthousiaste Zinnode, na de Jetse Prélude van 26 september en voor de Blijde Sortie van 23 oktober.

Gegevens

Datum:
15 oktober 2020
Tijd:
20:00 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

Hectolitre
Hectoliterstraat 3
Brussel, Brussel Hoofdstedelijk Gewest 1000 België
+ Google Maps