Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Startavond

28 november 2018 @ 08:00 - 17:00

Eerst willen we het fenomeen van het populisme plaatsen en duiden. Dat doen we met twee boeiende experten, met name Sarah De Lange en Leo Lucassen.

Sarah De Lange is als Professor verbonden aan het Department of Political Science, aan de universiteit van Amsterdam. Ze is tevens houdster van de Dr. J.M. Den Uyl stoel (Wiardi Beckman Foundation). Ze schreef diverse publicaties over deze thematiek en uiteraard is ze ook gekend van haar columns in De Morgen.

Leo Lucassen is o.m. ‘Professor of Global Labour and Migration History’ aan de universiteit van Leiden en is auteur van diverse publicaties over de problematiek met onder meer van het boek “Vijf eeuwen migratie”.
Dirk Van Zundert, VRT-journalist, modereert het gesprek.

Er zijn alternatieven

Op woensdag 27 februari 2019 (20u), willen we inzoomen  op één van de aspecten waar het populisme zich voornamelijk op richt: nl. het zich afzetten tegen de instroom van migranten. We willen deze avond toespitsen op alternatieve en haalbare oplossingen om uit het vals en polariserend debat te geraken als dat het enkel gaat om een keuze tussen open of gesloten grenzen.

We doen dit met Alexis Deswaef, jarenlang Voorzitter geweest van de Franstalige Liga voor Mensenrechten, die een heldere analyse maakt die tot inspirerende oplossingen leidt. En tevens met Kati Verstrepen, Voorzitter van de Nederlandstalige Liga voor de Rechten van de Mens!  

Een pedagogisch pakket

Zoveel jaren terug lagen we aan de basis van de campagne “extreem rechts nee bedankt”. Een essentieel onderdeel hierin was mensen materiaal aanbieden teneinde op frequente populistische tussenkomsten intelligent te kunnen reageren.  Misschien is het tijd om dit en ander materiaal te actualiseren rond migratie. De vooroordelen en de desinformatie die nu de ronde doen maken mensen alleen angstig en onzeker. We willen, samen met andere organisaties een pakket samenstellen dat focust op de problemen vanuit een ander perspectief.

Interesse om hieraan mee te werken: lpboonkring@hotmail.com

Gegevens

Datum:
28 november 2018
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Geef een antwoord