Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

TAFELEN MET HADJA HABIB: DEZE ACTIVITEIT IS GEANNULEERD !

17 november 2021 @ 19:00 - 22:30

Een straffe Brusselse, Hadja. Ze kent de meerlagigheid van de stad als haar broek- of jurkzak, zowel institutioneel als cultureel en sociaal-cultureel. Ze is thuis op vele plekken en kent zoveel Brusselse talenten waar we nog nooit van hoorden….
Een van de redenen om met haar te tafelen is ook dat ze samen met Jan Goosens (ex-KVS en nu ook ex-Festival de Marseille) aangesteld werd door het Brussels Gewest om de kandidatuur van Brussel als Culturele Hoofdstad van Europa in 2030 voor te bereiden. Dat wordt een interessante oefening, ook al omdat er nogal wat andere steden zijn die ook kandidaat zijn: Luik, Gent, Leuven e.a. …en Brussel al eens culturele hoofdstad was in 2000 samen met 8 andere hoofdsteden. De Boonkring legde toen dat project het vuur aan de schenen…
Hadja voorstellen is onbegonnen werk. Ze is van en op vele markten thuis, een household name in Franstalig België, quasi onbekend in Vlaanderen (zoals dat veelal gaat). We halen maar enkele voorbeelden aan: ze maakte naam als spraakmakend journalist, documentairemaker en presentator van het tv-journaal bij de Rtbf, bij TV5 en bij Arte Belgique . A woman for all seasons.

Gegevens

Datum:
17 november 2021
Tijd:
19:00 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

l’horloge du sud
L'Horloge du Sud, Troonstraat, 141
Elsene,
+ Google Maps