Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theatervoorstelling Kuzikiliza

17 januari 2019

Ook in het kader van het Afrika-project gaan we samen naar de theatervoorstelling “Kuzikiliza” (Swahili voor ‘zich laten horen’) in de KVS en ontmoeten we daarna de regisseur.

Kuzikiliza is een meertalige interdisciplinaire voorstelling, gebaseerd op de toespraak van Patrice Lumumba bij de onafhankelijkheid van Congo op 13 juni 1960, een speech die tot op vandaag actueel is.  

Regisseur Pitcho Womba Konga brengt drie zeer verschillende mannen op de planken die samen een toespraak willen houden. Voor hen steunt ideale communicatie op drie elementen: tekst, klank, en beweging. De mannen vullen elkaar aan: ze hebben elk één element als talent. Maar die verschillende talenten hebben ook hun schaduwzijde.

Wat schuilt achter de onafhankelijkheid van een land – niet de ontvoogding van een heel volk, en achter de ontvoogding van een volk – niet de onafhankelijkheid van ieder mens ? Hoe verzoenen we heden en verleden terwijl het dekolonisatieproces nog volop aan de gang is ? Reserveer tijdig jullie plaatsen (lpboonkring@hotmail.com)

Gegevens

Datum:
17 januari 2019
Evenement Categorie:

Geef een antwoord