Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitnodiging van de Louis Paul Boonkring i.s.m. Hart boven Hard Brussel

3 februari 2020 @ 18:00 - 21:00

Uitnodiging van de Louis Paul Boonkring i.s.m. Hart boven Hard Brussel

Maandag 3 februari 2020

WAKKER WORDEN VLAAMSE REGERING !

 

Ontmoetingsavond van het Brussels middenveld over de Vlaamse regeerverklaring

 

Dat het regeerakkoord van de Vlaamse regering tot enige ongerustheid heeft geleid bij heel wat middenveld-organisaties en -verenigingen is een understatement. Niet alleen de besparingen, maar ook de ideologische richting die het Vlaams beleid uitgaat zorgt voor heel wat ongenoegen, niet in het minst in Brussel.  Zo staat de aanval op de etnisch-culturele zelforganisaties haaks op onze Brusselse stedelijke en interculturele praktijk.

De Louis Paul Boonkring heeft daarom het initiatief genomen voor een ontmoetingsmoment met het Brussels middenveld uit diverse sectoren die met het Vlaams beleid te maken hebben.  We willen er niet alleen ervaringen en ideeën uitwisselen, maar ook een kritisch geluid vanuit Brussel laten horen, via een memorandum aan de Vlaamse regering en een Open Brief in een aantal kranten.  In bijlage vindt u een ontwerp-memorandum dat we op de ontmoetingsavond ter discussie voorleggen.

Programma :

18 u.    Getuigenissen uit het werkveld:

–          Aziza El Miamouni wijkacademie Molenbeek

–          Selamet Belkiran Unie Turkse Verenigingen

–          Wim Decoodt CAW.

Voorstelling van het ontwerp-memorandum, gevolgd door een commentaar door drie politieke mandatarissen : Hannelore Goeman sp.a, Stijn Bex Groen (gevr.), Jan Busselen PvdA.

19u15  Open discussie met uitwisseling van ervaringen en ideeën uit de verschillende sectoren;  reacties op het ontwerp-memorandum en andere actievoorstellen.

21 u.    Einde

De ontmoeting vindt plaats op Erasmushogeschool Brussel.  Studenten van de opleiding SW zullen aanwezig zijn en hun reactie geven.

Plaats : Erasmushogeschool Zespenningenstraat 70  1000 Brussel.

Mogen wij u vragen de deelname vanuit uw vereniging/organisatie (+ aantal personen) te willen bevestigen op één van volgende adressen :

Rik Baeten : henry.baeten@telenet.be 0479.60.08.20
Kris Ribbens : krisribbens@skynet.be 0498.41.91.63

Gegevens

Datum:
3 februari 2020
Tijd:
18:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Geef een antwoord