16 mei 2024 – Hommage Toots

16 mei 2024 – Hommage Toots

Hommage aan Toots Thielemans

in zijn Marollen

Datum: donderdag 16 mei 2024

 

Plaats:  Goudblommeke in Papier Cellebroersstraat 55, 1000 Brussel

Op DONDERDAG 16 MEI, 20u brengen we een hommage aan Toots Thielemans in zijn Marollen en dit met het BEN VANDERWEYDEN QUARTET.
Inmiddels is het meer dan een eeuw geleden dat jazzharmonica-virtuoos Jean “Toots” Thielemans werd geboren. Om dit Belgisch muzikaal icoon in de kijker te zetten, brengt het Ben Vanderweyden Quartet een persoonlijke muzikale hommage aan zijn leven.


Hun repertoire omvat eigen arrangementen van een rijke waaier aan bekende composities zoals de soundtracks van de films Turks Fruit en Midnight Cowboy, de TV-series Sesamstraat en Baantjer, naast zijn eigen composities als For My Lady en de klassieker Bluesette.

Het bijzondere is dat alle musici van het  Ben Vanderweyden Quartet in de studio en/of op het podium met Toots hebben samengewerkt.

Het geheel wordt naadloos aan elkaar gepraat door VRT/KLARA-presentator Fred Brouwers.

Mis dit uniek concert niet.

Mis dit concert niet dat we organiseren in het Goudblommeke in Papier, Cellebroersstraat 55 te Brussel. Inkom: 12€ leden en 16€ voor niet-leden. Graag inschrijven en betalen vóór 1 mei via lpboonkring@hotmail.com en BE40 001 1199489 63 van de LPBoonkring.