21 en 22 juni 2024 – Planningstweedaagse

21 en 22 juni 2024 – Planningstweedaagse

Vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2024

PLANNINGSTWEEDAAGSE

Hoe was het jaar en wat willen we volgend jaar? In het kort wat we zoal op deze tweedaagse doen. We nodigen tevens één gast (M/V/X) uit die ons kan inspireren.

Afspraak op vrijdag 21 juni 2024 vanaf 19 uur met een maaltijd. En nadien een terugblik en evaluatie op het voorbije werkjaar (september 2023 – juni 2024) en vooral over wat de accenten moeten worden voor het werkjaar 2024-2025.

We hernemen op zaterdag 22 juni vanaf 9 uur, telkens in GC De Markten (Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel).

En dit jaar nodigen we tevens Wouter Hillaert uit.

Wouter lag aan de basis van de burgerbeweging Hart boven hard waar hij tot 2019 trouwens de draaischijf van was. Hij doceert onder meer aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. De relatie tussen kunst en samenleving loopt als een rode draad door zijn bezigheden. De ideale en inspiratieve gesprekspartner dus, in deze tijden waar extreem rechts klaar staat om “als een stormram” de aanval op de cultuursector in te zetten. Wat we ook in andere landen zien waar extreem rechts de lakens uitdeelt. Nemen we het Italië van Meloni: aanvallen op de cultuur, de openbare omroep, kritische journalisten. Opvallend hoe extreem rechts de zogenaamde ‘culturele elite’ wil plaatsen als een groep die met dédain neerkijkt op het ‘gewone volk’. Ook een manier om de reële privileges van sociaal-economische elites te verbergen?

Iedereen is hartelijk welkom op deze planntingstweedaagse: wel graag inschrijven via lpboonkring@hotmail.com  en dit vóór 14 juni.