Ik ben de ander / Je suis l’Autre

Ik ben de ander / Je suis l’Autre

Ik ben de ander / Je suis l’Autre

Korte inhoud:

Naar aanleiding van de tentoonstelling “Ik ben de ander / Je suis l’Autre”  (9 tot 22 november 2015 – in de Sint-Jan-de-Doperkerk in hartje Molenbeek) stelde de commissaris van de tentoonstelling, Carlos Theus, een tweetalige publicatie samen (200 blz) met tevens een selectie uit de tentoongestelde foto’s.

Meer dan een jaar lang doorkruiste een groepje fotografen de straten en pleinen van onze hoofdstad op zoek naar bekende en minder gekende gebouwen die de aanwezigheid van verschillende godsdienstige levensbeschouwingen een gezicht geven en vragen stellen bij de aanwezigheid van geloof en geloofsbeleving in onze gemeenschappelijke openbare ruimte. Kerktorens en minaretten, inkomdeuren van moskeeën, gevels van synagogen, etalages en aankondigingen van allerlei tempels:  een verrassend beeld op van de multiconfessionele en multiculturele diversiteit van Brussel.

Prijs:
12 euro + 3,60 € (verzendingskosten) – Bestel vandaag door storting van 15,60 euro op BE40 0011199489 63 van de Louis Paul Boonkring onder vermelding van “Publicatie Ik ben de ander / Je suis l’Autre”.