Een dwars(e)kalender?

Een dwars(e)kalender?

Dwars, omdat ie start op 1 mei, dag van de solidariteit. En omdat de kalender een verfrissende inkijk geeft over hoe ouderen over jongeren denken en omgekeerd! En solidariteit wordt zowel door jong als oud als belangrijk naar voor geschoven.
Met gastbijdrages van o.m. Paula Semer, Walter Zinzen, Chris Lomme…
En vooral heel veel verhalen en bevindingen in deze tijdloze kalender.
Jongeren eisen op hun manier de stad op. Ze willen er hun geheimen kunnen delen, shoppen, skaten, voetballen, fun maken… gewoon wat rondhangen of op een bank zitten.
Diezelfde wijken zijn ook de omgeving waar ouderen graag vertoeven. Ze willen er kunnen wandelen, babbelen, elkaar ontmoeten.. of gewoon wat op een bank zitten. Twee verschillende leefwerelden, met elk hun ritme en verhalen! Een jaar lang gingen we in gesprek met jongeren en ouderen in Brussel. Wat weten jongeren over ouderen – en omgekeerd? Hoe praten ze over zichzelf en de anderen? Met leerlingen uit het KAE Etterbeek en KAE Brussel en ouderen uit BOP, DC Chambery en de seniorenvereniging S-Plus Brussel.
Tijdens een gesprek tussen 2 meisjes en een oudere man luisterde ik even mee. Het ging over het dragen van een hoofddoek. De meisjes beweerden dat dit geen teken van onderwerping was, de man vond van wel en ontpopte zich als een ware feminist. Op de terugweg bleef dat door mijn hoofd spelen. Een harde schok van de tram was nodig om de volgende gedachte er door te laten: wat is dat toch met onze westerse mannen; als moslima zeggen dat er geen probleem is komen ze op voor de rechten van de vrouwen, maar als hun eigen vrouwen aangeven dat er een probleem is van taakverdeling schiet hun feministische kant plots de onbereikbare verte in.

Bestel nu al deze merkwaardige kalender! Aan de prijs van 15€ op rekeningn° BE40 001 1199489 63 van de LPBoonkring.