4 juni 2024 – Anton Jäger over Politiek engagement vandaag in “Tussen de soep en de feiten”

4 juni 2024 – Anton Jäger over Politiek engagement vandaag in “Tussen de soep en de feiten”

Scherp ’s middags je hersenen aan met hot topics en een warme kom (vegetarische) soep. Boeiende sprekers ontleden actuele thema’s met een Brusselse invalshoek. Moeilijke kwesties worden behapbaar uitgelegd. Achteraf is er tijd voor vragen en bedenkingen uit het publiek. Voedsel voor lichaam en geest, elke eerste dinsdag van de maand

Politiek engagement vandaag

Bijna de helft van de menselijke bevolking trekt in 2024 naar de stembus, waaronder ook miljoenen Belgen. De inzet van het verkiezingsjaar lijkt tevens bepalend voor talloze globale kwesties: van de positie van extreemrechts tot klimaatkwesties en raciale rechtvaardigheid. Politiek lijkt daarmee weer het centrum van de samenleving te bezetten, maar dan in een modus die moeilijk te vergelijken valt met de duurzame bindingen van de twintigste eeuw. Tijdens dit middaggesprek schetst Anton Jäger de uitdagingen van het politiek engagement in de eenentwintigste eeuw.

Over Anton Jäger

Anton Jäger (KU Leuven) is een Belgisch historicus, filosoof, politicoloog en publicist. Zijn onderzoek focust op de impact van kapitalisme op politiek denken en handelen, in het bijzonder op het vlak van democratie, distributie en representatie.

Praktisch

  • Iedereen is welkom vanaf 12:00 voor een kom vegetarische soep i.s.m. Atelier Groot Eiland
  • De spreker start om 12:30
  • Nadien is er tijd voor vragen uit het publiek
  • Inschrijven is aanbevolen, maar niet verplicht en kan hier  Inschrijven hier!

Tussen de Soep en de Feiten’ is een samenwerking tussen Brussels Academy, CCV, Citizenne, Davidsfonds, huisvandeMens, Humanistisch Verbond, Internationaal Comité, Louis Paul Boonkring, Masereelfonds, Mensen & Wetenschap, Muntpunt, Odisee, OKRA, Vermeylenfonds, VUB en Willemsfonds.