De Boonkring, sociaal-cultureel werk in de kering

De Boonkring, sociaal-cultureel werk in de kering

De Boonkring, sociaal-cultureel werk in de kering

De Boonkring, sociaal-cultureel werk in de kering
Korte inhoud:

“De Boonkring – sociaal-cultureel werk in de kering” is een reflectie op de plaats van een (eigenzinnige) Vlaamse en progressieve sociaal-culturele vereniging in Brussel. De kring heeft sinds zijn ontstaan in 1985 heel veel voorzetten gegeven, een heel eigen plaats verworven, een hoge graad van ‘besmetting’ gerealiseerd en zich op heel wat thema’s geprofileerd. Het boek is daarvan een weer-spiegeling. Tegelijkertijd wil de kring met het boek het eigen engagement en de eigen uitgangspunten ter discussie stellen. Vier thema’s komen geprofileerd aan bod: het middenveld, de verrechtsing in de samenleving, oorlog en vrede en Brussel.

Met bijdragen van onder meer: Marc Hooghe, Rik Coolsaet, Piet Chielens, Geert Van Istendael, Josse De Pauw, Willy Thomas, Dirk Van Dyck, Bernard Dewulf, William Van Laeken, Jacques Delcuvellerie, Guido Fredrix, Fa Quix, Luc Vanneste en Patrick Itschert. Het boek werd uitgegeven bij EPO onder redactie van Rik Van Molkot.

Het boek ontstond n.a.v. het overlijden van Michel Michiels, één van de boegbeelden van de kring.

Informatie uitgave:
Het boek is verschenen op 30 januari 2004 (isbn 90 6445 341 1 – 312 p – paperback – geïllustreerd ) Een echte aanrader voor wie met cultuur in een stedelijke omgeving begaan is.
Prijs:
€ 20.00 – € 15.00 voor leden van de Louis Paul Boonkring + 1.77 € (verzendingskosten)