BEZOEK GENOVA CHE OSA

Donderdag 13 oktober, 20u
De Markten, Oude Graanmarkt 5 1000 Brussel

Tijdens haar jongste themareis naar Genua ontmoette de Louis Paul Boonkring er ‘Genova che osa’, een progressieve vereniging van niet-partijgebonden, enthousiaste politieke actievelingen, die ageert via studie en actie in de grootste Italiaanse havenstad op het vlak van het stedelijk beleid. Op uitnodiging van de Boonkring komt een delegatie van de groep in oktober naar Brussel om er inspiratie op te doen en personen en groepen te ontmoeten die hier het samenleven beïnvloeden. Hun interesse gaat vooral naar stedenbouw, stadsontwikkeling, werking met jongeren, Europese netwerken, onderzoek en klimaatbeleid.

Wij verzorgen voor hen bezoeken aan projecten zoals de voetgangerszone in Brussel stad (ontmoetingen met Ans Persoons en Philippe Van Parijs), de jongerenwerking MoWest en Chicago, een reconversieproject van CityDev, Rotor, enz.

Op donderdag 13 oktober is er in De Markten een publiek moment/event waar ‘Genova che osa’ haar werking zal voorstellen en waar een uitwisseling van ideeën en ervaringen voorzien is met Chris Kesteloot, Eric Corijn, Geert De Pauw en Els Rochette.