DES MOTS QUI PIQUENT – WOORDEN DIE RAKEN

Zaterdag 26 november, 11u
Wijkhuis Chambery, Chambérystraat 24 1040 Etterbeek

Dit ongelooflijk boeiend project nadert zijn hoogtepunt en wel bepaald op zaterdag 26 november. Eindelijk na zoveel covid-leed, tonen we dit project dat stem wil geven aan wie weinig stem heeft en krijgt in onze samenleving.

Laurence Vielle, dichteres des vaderlands 2018, participeerde enthousiast aan dit project en verzamelde rond zich een groep van een 6-tal dichters/schrijvers/muzikanten die de begeleiding op zich namen.

In Rotterdam rijden de vuilniswagens al 25 jaar rond met poëzieregels op hun flanken.  En dit gaan we nu ook realiseren in Etterbeek. Maar dan wel met poëtische teksten die door een 150-tal bewoners van verschillende pluimage, geschreven werden.

Qua thematiek wouden we de actualiteit absoluut niet uit de weg gaan, integendeel. Populistische thema’s als de zogenaamde toenemende vluchtelingenstroom, de hoge werkloosheid, … kwamen ster aan bod. Maar ook in het algemeen de toenemende ongelijkheid en de impact op het samenleven in de Brusselse wijken, de toenemende bezorgdheid over de klimaatveranderingen, de eenzaamheid van vele Brusselaars… We hebben massa’s verhalen en poëtische teksten verzameld die we naar het breder publiek willen zichtbaar maken. In de eerste plaats geafficheerd op de gemeentelijke voertuigen, maar ook op uitstalramen, in magazines…

Met het resultaat komen we op 26 november naar buiten.