Louis Hap, het verhaal van een straat

Louis Hap, het verhaal van een straat

Louis Hap, het verhaal van een straat
Korte inhoud:

In hartje Etterbeek vind je de ‘rue Louis Hapstraat’. Een typisch Brusselse straat, met park, met huizen, van twee à drie hoog, burgerlijk naast elkaar. En met mensen: zoveel talen, zoveel culturen. En net deze straat biedt onderdak aan literatuur. Want de Hapbewoners verwoorden hun verhaal. Literair en meertalig. Gerenommeerde auteurs uit de twee taalgebieden schrijven de extra’s. Ze reflecteren op de verhalen van de bewoners. Resultaat is deze literaire ‘cohabitation’ tussen inwoners en schrijvers via de beeldvorming van het onderwerp ‘straat’.
In 1995 maakte de Boonkring heel veel ophef met dit project. Het zou tevens de start betekenen van talrijke dergelijke projecten in Brussel en Vlaanderen waar met gewone wijkbewoners en kunstenaars werd samengewerkt. Het was in 1995 ook het eerste tweetalige boek.
Naast de straatbewoners schreven ook Geertrui Daem, Eric De Kuyper, Brigitte Raskin, Stefaan van den Bremt, Walter van den Broeck, Geert van Istendael, France Bastia, Xavier Deutsch, Pierre Mertens, Jean-Luc Outers en Anne Richter bijdragen.

Informatie uitgave:
Uitgeverij Icarus, Standaard Uitgeverij 1995
Prijs:
€ 15.00 – € 12.00 voor leden van de Louis Paul Boonkring + 1.77 € (verzendingskosten)